Hoe werken hersenen?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je hersenen. Hoe werken ze en waar dienen ze voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

Amerikaanse onderzoekers zijn instaat geweest om het geheugen van een zeeslak te wissen met behulp van een bepaalde eiwit.

Er zijn al eerder berichten geweest dat musici meer verbindingen in hun hersenen zouden hebben. Maar nu blijkt dat het niet eens nodig is om muziek te blijven spelen als je maar jong begonnen bent.

De hersenen van mensen en dieren lijken behoorlijk veel op elkaar. Er zijn zelfs een hoop vergelijkingen te vinden tussen de hersenen van een mens en die van een muis! Maar wat de hersenen van de mens echt speciaal maken, is de grootte van de frontale kwabben.

Het klinkt heel raar, helemaal omdat emoties niet iets tastbaars lijken. Maar toch kun je biologisch gezien verslaafd raken aan een emotie.

Hoe werken emoties in de hersenen? Als we dat maar eens wisten! Natuurlijk is er al het een en ander bekend over emoties, maar hoe ze precies in elkaar steken is echter nog onduidelijk. Daarom wordt er nog volop onderzoek naar gedaan.

Waarschijnlijk klinkt dit heel erg vreemd aangezien de meeste informatie die je krijgt over alcohol juist gaat over hoe slecht het voor je is. Onderzoekers uit Amerika zijn er nu echter van overtuigd dat alcohol delen van je geheugen juist kan verbeteren!