Hoe werken hersenen?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je hersenen. Hoe werken ze en waar dienen ze voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

“Tan, tan tan, tan..”. In 1831 werd er een man van 21 opgenomen in het ziekenhuis omdat hij alleen nog maar “tan” kon zeggen en kreeg daarom van het ziekenhuis de naam Tan.

Steeds meer mensen nemen tegenwoordig een mobiele telefoon. Op de hele wereld gebruiken al meer dan 4,3 miljard mensen een mobieltje. Daarom wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het gebruik van een mobiele telefoon, ook omdat er mensen bang zijn dat het slecht voor je hersenen kan zijn. Maar...

Idiot Savant betekent letterlijk geleerde dwaas. Twee woorden die elkaar volkomen tegen lijken te spreken. Toch bestaan er mensen met een autistische stoornis en/of mentale retardatie, die ook zeer bijzondere capaciteiten hebben op één bepaald terrein.

..en ik kan aan je ogen zien hoe hoog het is. Nu.nl schrijft op 24 maart dat onderzoekers aan de Universiteit van Melbourne de getallen zo echt deels hebben kunnen voorspellen.

Je verwacht dat je hersenen als een geheel in slaap vallen, maar bionieuws publiceert op 20 februari, dat verschillende hersengebieden onafhankelijk van elkaar in slaap vallen.