Hoe werken hersenen?

Je hebt altijd wel een keer dat je je verbaast over je hersenen. Hoe werken ze en waar dienen ze voor? Op deze site kan jij die vragen stellen. Ze worden beantwoord door studenten met interesse in geneeskunde, psychologie, biologie of biomedische wetenschappen. Wij zoeken het graag voor jou uit!

Voor wie dacht dat verliefdheid te maken heeft met het in je hart sluiten van iemand: uit onderzoek blijkt dat verliefdheid eigenlijk gewoon een ordinaire vorm van verslaving is…

Als je je duizelig voelt, een klap op je hoofd krijgt, of zelfs als je heel hard niest, kun je sterretjes zien. Deze sterretjes worden fosfenen genoemd en houden in dat je als het ware licht ziet zonder dat er echt licht in je ogen binnenkomt. Er zijn een aantal...

Een beroerte, ook wel CVA genoemd, zorgt ervoor dat een deel of delen van je hersenen geen bloed krijgen. Dit kan ernstige gevolgen hebben!

Stel je voor dat je lekker met vrienden aan het eten en drinken bent, maar op het moment dat je een hap neemt en die probeert door te slikken gaat het mis!

Fantoompijn is pijn hebben in een lichaamsdeel dat geamputeerd is. Heel vreemd dus! Er wordt dan ook heel veel onderzoek naar dit fenomeen gedaan om te begrijpen hoe zoiets werkt.

EPO is een hormoon dat van nature voorkomt in je lichaam. Het wordt soms door sporters gebruikt om beter te presteren, maar ook je hersens kunnen beter gaan presteren onder invloed van EPO.