Sommige mensen hebben er meer last van dan andere, maar iedereen ervaart soms wel een beetje hoofdpijn wanneer hij of zij lange tijd achter de computer heeft gezeten.

hersenen kennen geen pijn

Veel mensen denken dat hoofdpijn iets is dat werkelijk in je hoofd zit of zelfs iets is wat in je hersenen gebeurt. Het grappige is dat hersenen zelf ongevoelig zijn. Ze hebben geen pijnreceptoren waardoor het dus ook niet mogelijk is dat hoofdpijn zich in je hersenen afspeelt.
Het zijn juist de bloedvaten en spieren tussen je schedel en de huid eromheen die het veroorzaken. Hoofdpijn wordt veroorzaakt doordat die spieren voor lange tijd of op een verstoorde manier zijn aangespannen. Daardoor kan er minder goed bloed doorheen stromen. Dit samen zorgt ervoor dat de zenuwuiteinden van de spieren een pijn signaal geven, waardoor je hoofdpijn ervaart.

Wanneer je lang achter een computer zit, zullen de gevoelige spiertjes rondom je ogen zich aanspannen waardoor er minder goed bloed doorheen kan stromen en je uiteindelijk hoofdpijn kunt krijgen.

Het wil al een boel helpen als je op dat moment even niet naar je scherm kijkt en probeert om je gezicht weer te ontspannen.

Tessa Dongelmans